注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

闫相国工作室(在职硕士)

GCT、MBA、MPA、MPACC、教育硕士、法律硕士等考前辅导资料。

 
 
 

日志

 
 

2014年在职硕士联考英语每日一练(2014年3月11-12日)  

2014-03-11 08:22:57|  分类: 十月联考英语 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

2014年在职硕士联考英语每日一练(2014311-12日)

      适用:工商管理、公共管理、教育硕士、会计硕士、体育硕士、军事硕士、公共卫生硕士、法律硕士

责任编辑:闫相国

You’re busy filling out the application form for a position you really need. Let’s assume you once actually completed a couple of years of college work or even that you completed your degree. Isn’t it tempting to lie just a little, to claim on the form that your diploma represents a Harvard degree? Or that you finished an extra couple of years back at State University? More and more people are turning to utter deception like this to land their job or to move ahead in their careers, for personnel officers, like most Americans, value degrees from famous schools. A job applicant may have a good education anyway, but he or she assumes that chances of being hired are better with a diploma from a well-known university.

  Registrars at most well-known colleges say they deal with deceitful claims like these at the rate of about one per week. Personnel officers do check up on degrees listed on application forms, then. If it turns out that an applicant is lying, most colleges are reluctant to accuse the applicant directly. One Ivy League school calls them “impostors (骗子)” ; another refers to them as “ special cases”. One well-known West Coast school, in perhaps the most delicate phrase of all, says that these claims are made by “no such people”. To avoid outright (彻底的) lies, some job-seekers claim that they “ attended”  or “ were associated with”  a college or university. After carefully checking, a personnel officer may discover that “attending” means being dismissed after one semester. It may be that “being associated with” a college means that the job-seeker visited his younger brother for a football weekend. One school that keeps records of false claims says that the practice dates back at least to the turn of the century—that’s when they began keeping records, anyhow. If you don’t want to lie or even stretch the truth, there are companies that will sell you a phony diploma.

  One company, with offices in New York and on the West Coast, will put your name on a diploma from any number of nonexistent colleges. The price begins at around twenty dollars for a diploma from “Smoot State University”. The prices increase rapidly for a degree from the “University of Purdue”. As there is no Smoot State and the real school in Indiana is properly called Purdue University, the prices seem rather high for one sheet of paper.

  1.  The main idea of this passage is that ______.

  A. employers are checking more closely on applicants now

  B. lying about college degrees has become a widespread problem

  C. college degrees can now be purchased easily

  D. employers are no longer interested in college degrees

  2.  According to the passage, “special eases” refers to cases that ______.

  A. students attend a school only part-time

  B. students never attended a school they listed on their application

  C. students purchase false degrees from commercial firms

  D. students attended a famous school

 3.  We can infer from the passage that ______.

  A. performance is a better judge of ability than a college degree

  B. experience is the best teacher

  C. past work histories influence personnel officers more than degrees do

  D. a degree from a famous school enables an applicant to gain advantage over others in job competition

  4.  This passage implies that ______.

  A. buying a false degree is not moral

  B. personnel officers only consider applicants from famous schools

  C. most people lie on applications because they were dismissed from school

  D. society should be greatly responsible for lying on applications

  5.  The word “phony” (Para. 2) means ______.

  A. thorough C. false B. ultimate D. decisive

-----------------------------------------------※※※----------------------------------------------------------

……更多复习资料和信息请通过以下方式获得。

学苑教育2014年在职硕士联考英语辅导在线试听:

http://online.xychina24.com/sht/2013/sy-13-05-26-2-1/content.htm

学苑教育公众网:www.xycentre.com

学苑教育学习平台:www.xychina24.com

学习博客:http://yxg196912113616.blog.163.com/

学苑教育广州分校公众微信号: gzxyweixin

辅导咨询电话:020-38182268     38182269  

地址:广州市天河北路898号信源大厦1619—1621

关注学苑教育广州分校公众微信:gzxyweixin  查看更多推送内容。

【答案解析】: 

  1. B。文章第一段简要概述了求职人员在求职过程中对自己的学历弄虚作假这一社会现象,然后在第二、三段分别给出一些具体的例子进行说明,所以B正确。,

  2. B。由第二段中前半部分的If it turns out that an applicant is lying…school calls them “impostors”another refers to them as “special cases”可知,impostersspecial cases指的都是编造虚假学历,所以B正确。

  3. D。由文章第一段倒数第二句中的for personnel officerslike most Americansvalue degrees from famous schools可知,名牌大学的毕业生在求职过程中比其他人有优势,所以D正确。

  4. D。文章讲述的是在简历中对学历弄虚作假这一问题,同时也指出,问题出现的原因是大家都很看重学历,特别是名牌大学的文凭,由此可知,这是一种社会现象,全社会对此都负有责任,所以D正确。

  5. C。该词所在句意为如果你不想撒谎又不愿和盘托出,会有公司愿意卖给你____文凭,再结合下文提到的售卖假文凭的公司的情况可知,C(假的)正确。thorough意为彻底的ultimate意为最终的decisive意为决定性的,均排除。

  评论这张
 
阅读(36)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017