注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

闫相国工作室(在职硕士)

GCT、MBA、MPA、MPACC、教育硕士、法律硕士等考前辅导资料。

 
 
 

日志

 
 

2013年10月7日在职硕士十月联考MPA、MPACC、MBA、JM、Ed.M考前—热恋篇  

2013-10-09 08:16:08|  分类: 十月联考英语 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

2013107日在职硕士十月联考MPAMPACCMBAJMEd.M考前热恋篇

适用:工商管理硕士、公共管理、会计硕士、法律硕士、教育硕士、军事硕士、公共卫生硕士等

责任编辑:闫相国

Children live in a world in which science has tremendous importance. During their lifetimes, it will affect them more and more. In time, many of them will work at jobs that depend heavily on science — for example, concerning energy sources, pollution control, highway safety, wilderness conservation, and population growth. As taxpayers, they will pay for scientific research and exploration. And, as consumers, they will be bombarded(受到轰击)by advertising, much of which is said to be based on science.

Therefore, it is important that children, the citizens of the future, become functionally acquainted with science — with the process and spirit of science, as well as with its facts and principles. Fortunately, science has a natural appeal for youngsters. They can relate it to so many things that they encounter — flashlights, tools, echoes and rainbows.

Besides, science is an excellent medium for teaching far more than content. It can help pupils learn to think logically, to organize and analyse ideas. It can provide practice in communication skills and mathematics. In fact, there is no area of the curriculum to which science cannot contribute, whether it is geography, history, language arts, music, or art!

Above all, good science teaching leads to what might be called a “scientific attitude”. Those who possess it seek answers through observing, experimenting, and reasoning, rather than blindly accepting the pronouncements of others. They weigh evidence carefully and reach conclusions with caution. While respecting the opinions of others, they expect honesty, accuracy, and objectivity and are on guard against hasty judgments and sweeping generalizations. All children should be developing this approach to solving problems, but it cannot be expected to appear automatically with the mere acquisition of information. Continual practice, through guided participation, is needed.

1 One of the reasons why science is important for children is that many of them will       .

Awork in scientific research institutions

Bwork at jobs closely related to science

Cmake the final decision in matters concerning science

Dbe fund-raisers for scientific research and exploration

2 There is no doubt that children like learning science because       .

Ascience is linked with many of the things they meet

Bscience is a very easy subject for them to learn

Cthey encounter the facts and principles of science daily

Dthey are familiar with the process and spirit of science

3 Pupils can learn logical thinking while_______.

Apracticing communication skills         Bstudying geography

Ctaking art courses                      Dlearning science

4 People with a scientific attitude__________.

Aare ready to accept the pronouncements of others

Btend to reach conclusions with certainty

Care aware that others are likely to make hasty judgments

Dseek truth through observation, experimentation and reasoning

5 In the passage, the writer seems to___________.

Aprove that science is a successful course in school

Bpoint out that science as a course is now poorly taught in school

Csuggest that science should be included in the school curriculum

Dpredict that children who learn science will be good scientists

答案解析:

1B。根据文章第一段中“In time, many of them will work at jobs that depend heavily on science …”可知,孩子们将来的工作都会和科学紧密相连。故答案是B

2   A。文章第二段最后一句讲到:“They can relate it to so many things that they encounter — flashlights, tools, echoes, and rainbows.”可知他们遇到的好多事情都是和科学有联系的。故答案为A

3   D。根据文章第三段中“…science is an excellent medium for teaching far more than content. It can help pupils learn to think logically…”可知,学习科学可以培养孩子们的逻辑思考能力。故答案为D

4 D。根据文章第四段中“Those who possess it(scientific attitude) seek answers through observing, experimenting, and reasoning…”可知,有科学态度的人通过观察、实验和推理来寻求真题。故答案为D

5   C。这篇短文从一开始就在论证科学对孩子的重要性,文章最后指出“All children should be developing this approach to solving problems…”可以推断出,作者希望将科学知识纳入教学计划。故答案为C

  评论这张
 
阅读(77)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017